New Pen

O NAMA

Socijalno preduzeće NewPen osnovano je 2018. godine u formi d.o.o. u Smederevskoj Palanci, sa ciljem da tržištu olovaka i bojica ponudi grafitne olovke i bojice od recikliranog novinskog papira, sa vizijom o davanju doprinosa zaštiti životne sredine. Inovativnost socijalnog preduzeća New Pen potvrđena je kroz činjenicu da je jedino preduzeće u Evropi koja se bavi proizvodnjom ovakvih olovaka i bojica, sa željom da poveća svest kod ljudi o važnosti očuvanja prirode.

ŠTA PROIZVODIMO?

Asortiman ponude New Pen čine: 1. Eco olovke – kutija 1/6 – pakovanje od 6 ručno pravljenih eco olovaka od recikliranog papira. HB grafit i svaka je različita po dizajnu; 2. Eco bojice – kutija od 12 boja – pakovanje od 12 ručno pravljenih bojica od starih novina. 12 različitih boja i u skladu sa EN 71; 3. Eco bojanka – sa 6 bojica – bojanka štampana na recikliranom papiru čija je osnovna namena da približi najmanjima ekološke probleme i rešenja; 4. Eco olovke – pakovanje od 90 olovki – ovo pakovanje sadrži mašinski napravljene olovke od recikliranog materijala.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Socijalno preduzeće NewPen doprinosi zajednici kroz reciklažu novina i kreiranje olovaka i bojica na tržištu, čime promovišu zaštitu životne sredine, ali i operativno doprinose zameni proizvoda u ovoj industriji koji ne koriste supstitute već uništavaju životnu sredinu (šume).
U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo: 9. Industrija, inovacije i infrastruktura; 12. Održiva potrošnja i proizvodnja