Mitrovačka dobra bašta

O NAMA

Po uzoru na Somborsku dobru baštu, 2018. godine osniva se socijalno preduzeće prema dobrom modelu uzora iz Sombora u Sremskoj Mitrovici – Mitrovačka dobra bašta. Poslovanje socijalnog preduzeća Mitrovačka dobra bašta fokusirano je na proizvodnju proizvoda od voća i povrća na tradicionalan način, bez šećera ili sa smanjenom količinom istog, bez aroma, aditiva i konzervansa. Proizvodi koji čine asortiman Mitrovačke dobre bašte su džemovi, sokovi i kašice koji se prave po domaćinskim recepturama uz primenu standarda kontrole kvaliteta. Mitrovačka dobra bašta za socijalnu misiju ima borbu za rodnu ravnopravnost i ženska prava, kroz upošljavanje štićenica i bivših štićenica Sigurne kuće, žena iz lokalnih udruženja i pripadnica socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

ŠTA PROIZVODIMO?

Mitrovačka dobra bašta proizvodi proizvode od različitih sorti voća i povrća: sokove, ajvare, džemove i druge namaze bez konzervansa, aditiva i aroma, bez ili sa smanjenom količinom šećera.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Pored upošljavanja, umrežavanja i dirketne podrške jačanju položaja marginalizovanih žena, socijalna misija Mitrovačke dobre bašte ogleda se i u reinvestiranju 50% profita od prodaje proizvoda, u druge programe osnivačkih organizacija Fond B92, udruženja „Dobro udruženje“ i „Somborska dobra bašta“, usmerenih na edukacije i obrazovanje korisnica, u cilju sticanja daljeg ekonomski nezavisnog i konkurentnog položaja na tržištu rada.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

3. Dobro zdravlje; 5. Rodna ravnopravnost; 10. Smanjenje nejednakosti; 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja