Marija handmade

O NAMA

Atelje Marija handmade postoji više od 10 godina i poseduje Sertifikat o predmetima Marija handmate kao ručno izrađenim proizvodima od umetničke i zanatske vrednosti, odnosno proizvodima domaće radinosti. Pored očuvanja zanata, ovo socijalno preduzeće posevećeno je osnaživanju i popularizaciji ženskog preduzetništva, uz angažovanje žena iz teže zapošljivih kategorija.

ŠTA PROIZVODIMO?

Marija handmade ručno izrađuje sledeće proizvode/predmete: odeću, modne detalje i enterijerski program. Za tkanje tekstila koriste se prirodna vlakna vune, pamuka, svile, konoplje i lana, kao i ručno farbana prediva pigmentima iz začinskih biljaka.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Socijalna misija ovog socijalnog preudzeća je radna integracija i zapošljavanje žena starijih od 45 godina, kao i žena u lošem ekonomsko-socijalnom položaju, kao i promocija ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti, kroz edukacije i kampanje.
U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo: 5. Rodna ravnopravnost; 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 10. Smanjenje nejednakosti