Kulinarski institut Know-How

O NAMA

Kulinarski institut Know-how nastao je na temelju studentske stručne sekcije u okviru koje je neformalna grupa mladih želela da pokrene socijalno preduzeće čiji glavni cilj je spajanje ugostiteljskog preduzetništva samo/zapošljavanja mladih i turizma. Nakon osvojene nagrade na međunarodnom takmičenju SIA 2016. godine, Kulinarski institut Know-How otpočinje razvoj kao socijalno preduzeće. I danas, Institut pomaže razvoj omaldinskog sektora kroz učešće u obrazovnim programima, zapošljavanju i promociji zdravlja mladih u zajednici. Institut funkcioniše kao mreža, tako da je slobodno člastvo ugostitelja – pojedinaca i ugostitelja biznis preduzeća, koja u raziličitim formama i na različite načine pomažu razvoj Instituta i imaju koristi od članstva.

ŠTA PROIZVODIMO?

Kulinarski institut Know how pruža usluge: 1. Mentorskog rada i savetovanja 1na1 u vezi sa poslovanjem, zapošljavanjem i profesionalnim rastom i razvojem u oblasti; 2. Katalog zanimanja kreiran kao vid podrške pojedincima i partnerskim organizacijama – obuke; 3. Katalog radionica sa radionicama i treninzima za svoje i potrebe drugih organizacija.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Društveni uticaj Kuliranski institut Know-How realizuje kroz obezbeđivanje mogućnosti za zapošljavanje mladih, ali i podršku koju pruža u samozapošljavanju mladih kroz savetovanje, mentorski i karijerni rad u oblasti turizma i ugostiteljstva, u potpunosti pro-bono. Dodatno, usluge koje Know-How pruža su edukativnog karaktera i u lancu vrednosti stvaraju dodatnu vrednost edukacije o značaju položaja mladih i zdravlja mladih u društvu.
U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo: 4. Kvalitetno obrazovanje; 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast