Konjicki klub Arandjelovac

O NAMA

Konjički klub Aranđelovac je osnovan 2008. godine udruživanjem malog broja vlasnika, ljubitelja konja i jahanja. Danas klub broji preko 400 članova. Godinu dana kasnije, KK Aranđelovac postaje socijalno preduzeće nakon što je celokupni tim odgovorivši na potrebe jedne majke s detetom za hipoterapijom, odlučio da razvije ekosistem za pomoć i drugoj deci i osobama sa poteškoćama (autizam, izazovi u psiho-fizičkom razvoju i dr.) kojima hipoterapija pomaže. Hipoterapija postaje akreditovana socijalna usluga koja koristi konje i terapeute za pomoć osobama sa invaliditetom. Pored hipoterapije, KK Aranđelovac pruža akreditovane socioterapijske usluge mladima u riziku kroz vršnjačko savetovalište.

ŠTA PROIZVODIMO?

KK Aranđelovac pored socijalnih usluga (hipoterapija i vršnjačko savetovanje) realizuje i poslovni program: 1. Ture jahanja konja u prirodi različitih aranžmana uz turističke obilaske; 2. Časove jahanja za decu i odrasle; 3. Organizovanje rođendana; 4. Organizovanje treninga i edukacija o transformacionom liderstvu; 5. Organizovanje teambuildinga.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Pored inovativnih i kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici, koje direktno utiču na poboljšanje zdravlja ljudi sa poteškoćama, KK Aranđelovac ulaže u razvoj lokalne zajednice kroz konjski turizam u ekonomskom aspektu, te u razvoj lokalne zajednice u društvenom aspektu kroz promociju volonterizma, inkluzivnosti i solidarnosti.
U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo: 3. Dobro zdravlje; 4. Kvalitetno obrazovanje; 10. Smanjenje nejednakosti; 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja