Kafe Bar 16

O NAMA

Kafe Bar 16 osnovan je ostrane nevladine organizacije Centra za integraciju mladih, koja vodi i Sprogram Svratište za decu – osnaživanje dece koja su članovi socijalno ugroženih i marginalizovanih grupa. Kada deca u Svratištu naponue 16 godina, kako ne bi ostali prepušteni sebi, Kafe 16 im pruža mogućnost obrazovanja i zaposlenja – ceo program kroz koji mladi u Kafe 16 prolaze, zamišljen je tako da mladi pre nego što počnu da rade, bivaju obućeni za poslove šankera i konobara.

ŠTA PROIZVODIMO?

Kafe bar 16 nalazi se u za mlade popularnom i urbanom delu Beograda – Cetinjska kvart. U ponudi Kafe 16, pored toplih i hladnih napitaka, moguće je i poručiti burgere i sendviče sa različitim namirnicama, usled saradnje koju Kafe bar 16 ima sa food barovima u Cetinjskoj.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Misija Kafe 16 ogleda se u pomoći zapošljavanju nekadašnjih korisnika Svratišta – dece i mladih u uzrastu od 16 do 16 godina, uz obuku i praksu za konobare i barmene. Kafe 16 pruža priliku mladima iz ugroženih kategorija da zavuek napuste grupu korisnika socijalne pomoći.
U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo: 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 10. Smanjenje nejednakosti