EkoBag

O NAMA

U 2010. godini, nakon prijave na konkurs za učenje šivenja, osnivačice socijalnog preduzeća EkoBag upustile su se u preduzetniču avanturu pokretanja (tada) prvog preduzeća koji proizvode pravi od recikliranih bilborda, uz stvaranje mogućnosti za zapošljavanje teže zapošljive kategorije žena – žena preko 45 godina starosti. Cilj socijalnog preudzeća EkoBag je doprinos ekološkoj borbi u reciklaži neragradivog materijala i socijalnoj inkluziji i radnoj integraciji višestruko marginalizvoanih žena.

ŠTA PROIZVODIMO?

EkoBag proizvodi: tobre, fascikle, futrole i novčanike. Pored pomenutih proizvoda, putem sistema upita EkoBag obezbeđuje i izradu drugih materijala od ručnog rada. Uz postojeći moderni dizajn, moguće je poručiti i izradu proizvoda u dizajnu po sopstvenoj meri.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Društveni uticaj EkoBag-a ostvaruje se u dve kategorije: diverzitet i inkluzija – kroz zapošljavanje žena starijih od 45 godina, koje pripadaju teško zapošljivoj grupi pogođenoj tranzicijom i ekologiju – kroz upotrebu reciklirane PVC folije za bilborde, kojoj je inače potrebno i 1.500 godina da se razgradi u prirodi. Kako same naglašavaju, misija EkoBag-a je promocija društveno odgovornog poslovanja kroz upravljanje specifičnim otpadom.
U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo: 5. Rodna ravnopravnost; 10. Smanjenje nejednakosti; 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja