Centar Zvezda

O NAMA

Socijalno preduzeće Centar Zvezda osnovano je u formi udruženja 2013. godine u Beogradu, sa ciljem obezbeđivanja kontinuirane podrške mladima bez roditeljskog staranja ili iz siromašnih i disfunkcionalnih porodica. Centar Zvezda to postiže kroz programe edukacije i podršku u osamostaljivanju. U cilju radnog osposobljavanja i podrške osamostaljivanju, mladi učestvuju u radionicama proizvodnje dekorativne galanterije i proizvoda poput sveća, čestitki, suvenira, ukrasa i slično. Profit koji se stiče prodajom ovih proizvoda ulaže se u resurse potrebne mladima i edukativne programe Centra Zvezda.

ŠTA PROIZVODIMO?

Centar Zvezda proizvodi: sveće, čestitke, razglednice, ukrase, suvenire i sl. dekorativnu galanteriju u procesu ručnog rada.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Centar Zvezda društveni uticaj realizuje kroz radnu integraciju i osposobljavanje za samostalan život mladih ljudi iz kategorije osetljivih i marginalizovanih grupa (mladi bez roditeljskog staranja i/ili disfunkcionalnih porodica). Od ukupnog godišnjeg profita od prodaje proizvoda, 50% profita se vraća u Centar Zvezda za razvoj i implementaciju programa podrške za mlade.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

1. Svet bez siromaštva; 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 10. Smanjenje nejednakosti