Bio Idea

O NAMA

Bio Idea je socijalno preduzeće koje funkcioniše kao klaster srodnih delatnosti. U okviru Bio Idea okupljaju se mali preduzetnici i preduzetnice koje se bave proizvodnjom ekoloških proizvoda.

ŠTA PROIZVODIMO?

Bio Idea proizvodi sapune od prirodnih sirovina bez sintetičkih konzervasa, aditiva i boja. U proizvodnji sapuna koriste se isključivo biljna ulja: maslinovo, bademovo, suncokretovo, kokosovo, palmino i slično. Sapuni poseduju sve potrebne sertifikate i kontrolisani su od strane instituta za javno zdravlje Batut Beograd. U ponudi se izdvajaju: bio sapuni sa kozijim mlekom, bio sapuni sa shea buterom i bio sapuni sa lekovitim biljem.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Bio Idea predstavlja socijalnu franšizu koja stvara nove prilike za žene koje pripadaju grupi teže zapošljivih kategorija stanovništva, koje dobijaju mogućnost da stvore nove male radionice, samozaposle se i umreže. Bio Idea pomaže oko pronalaženja prostora za radionice kroz uspostavljene saradnje sa lokalnim zajednicama, pronalaženja inicijalnih sredstava za opremanje radionice nove franšize kroz saradnju sa centrima za socijalni rad i drugim akterima. Dodatno, članice Bio Idee pružanju obuke i pomažu pomoć kroz zajednički plasman proizvoda. Franšiza je besplatna.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

3. Dobro zdravlje; 5. Rodna ravnopravnost; 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 10. Smanjenje nejednakosti