Bagel Bejgel

O NAMA

Bagel Bejgl je socijalno preduzeće koje proizvodi svetski poznato pecivo „bejgl“ sa ciljem pružanja gurmanima i sladokuscima priliku za užitak u neverovatnom ukusu i mirisu bogatog asortimana ovog peciva. Ipak, ideja o proizvodnji bejgla, nastala je na temeljima zalaganja za borbu protiv trgovine ljudima, što ovo socijalno preduzeće čini ne samo društveno odgovornim, već primerom prakse kako se kroz poslovanje može značajno doprineti razvoju društva.

ŠTA PROIZVODIMO?

U prodavnici Bagel Bejgla nalazi se bogat asortiman bejgl peciva – bejgl sendviči, slatki bejgl, ali i obroci kojima je bejgl dobar dodatak kao što doručak sa jajima, supe i salate i slično. Bagel Bejgl pruža i usluge keteringa, te bejgl sendviči postaju podloga za ukusne kanapee sa različitim kobinacijama namirnica. Dodatno, razvijena je i ponuda 100% gluten free proizvoda, na bazi supstituta za brašno različitog tipa.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Bagel bejgl je socijalno preduzeće osnovano od strane nevladine organizacije Atina – koja se od 2003. godine zalaže za prava žrtava trgovine ljudima i drugih vidova iskorišćavanja, sa ciljem da unapredi održivost svojih programa. Pored drugih programa NVO Atina koji su usmereni na podršku žrtava trgovine ljudima, Bejgl je i mesto za radnu integraciju korisnica koja omogućava sticanje veština i kompetencija za efikasiju dalju integraciju na tržištu rada.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

5. Rodna ravnopravnost; 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 10. Smanjenje nejednakosti; 16. Mir, pravda i snažne institucije