Andramolje

O NAMA

Godine 2017. tim entuzijastičnih žena pokrenulo je socijalno preduzeće Andramolje kroz inicijaciju ideje o igračkama koje podstiču kreativnost dece i podstiču usvajanje društvenih i ekoloških vrednosti. Andramolje igračke kreirane su na metodologiji otvorene igre – bez uputstava i unapred očekivanih rezultata – sa ciljem obezbeđivanja prostora za kreativnost, radoznalost, saradnju, istrajnost i odgovornost koji omogućavaju rast i razvoj dece. Uz to, ove igračke su proizvedene od prirodnih i ekoloških materijala. U procesu proizvodnje učestvuju mali – društveno odgovorni proizvođači, dok u procesu izrade pakovanja učestvuju osobe sa invaliditetom. Andramolje posluju po principu socijalnog preduzetništva uz promociju zdrave i inkluzivne sredine za odrastanje budućih generacija.

ŠTA PROIZVODIMO?

Andramolje se bavi proizvodnjom igračaka od prirodnih i ekoloških materijala (drvo, pamuk, ekološki premazi i lepkovi) koje poseduju sertifikat o zdravstvenoj ispravnosti. Drvo koje se koristi potiče iz održivih šuma, dok se pakovanje pravi od recikliranih sirovina.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Društveni uticaj socijalnog preduzeća Andramolje ogleda se u inovativnom pristupu edukaciji i animaciji dece, u pravcu razvijanja radoznalosti, kreativnosti, kritičke svesti, odgovornosti, saradnje i inkluzije. Pored edukativnog rada sa decom kroz igru i upotrebu inovativnih igračaka, Andramolje promovišu male društveno odgovorne proizvođače i vrše radnu inkluziju lica sa invaliditetom.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

4. Kvalitetno obrazovanje; 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 12. Održiva potrošnja i proizvodnja