Agro Iris

O NAMA

AgroIris je socijalno preduzeće nastalo sa ciljem da pomogne malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima iz ruralnih sredina. ZADRUGA je brend AgroIrisa, nastao u okviru projekta „Ruralni razvoj nakon poplava“ koji sprovodi ASB Austrija sa svojim lokalnim partnerom udruženjem Inicijativa za razvoj i saradnju, a koji ima podršku i od Austrijske razvojne agencije i grada Šapca. Poplave koje su najviše zadesile Zapadnu Srbiju 2014. inspirisali su pokretače promena da pomognu malim poljoprivrednim gazdinstvima u oporavku i napretku u vremenima krize.

ŠTA PROIZVODIMO?

AgroIris proizvodi domaće sušeno voće, kao i čips proizvode od jabuke, sušene šljive i sušene kruške. U pripremi je projekat proširenja asortimana proizvoda na druge vrste voća i povrća.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Osim zdravih i kvalitetnih domaćih proizvoda od voća i povrća, AgroIris po najsavremenijim metodama suši i pakuje proizvode bez dodavanja veštačkih aroma i aditiva. AgroIris doprinosi i poboljšanju života malih poljoprivrednika, tako što najveći deo zarade vraća malim poljoprivrednicima kooperantima kroz kupovinu njihovih sirovina po uvećanoj ceni, dok se ostatak ulaže u investiranje i proširivanje prodajnih i proizvodnih kapaciteta ZADRUGE.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

8. Dostojanstven rad i ekonomski rast; 10. Smanjenje nejednakosti; 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja