Otvoren konkurs za stažiranje u okviru programa Pokret Polet

Ukoliko imaš do 30 godina i zainteresovan/a si za istraživanje javnih politika iz oblasti socijalne zaštite, radnih prava ili socijalnog preduzetništva prijavi se na novi program stažiranja Pokret Polet! Ovo je pravi konkurs za tebe ukoliko želiš da naučiš kako se analiziraju javne politike, kako se sprovode kampanje javnog zagovaranja, da se povežeš da svojim vršnjacima sa drugih fakulteta i sa organizacijama civilnog društva. Popuni online prijavni formular i budi jedan od 15 mladih istraživača/čica koji/e će uneti dodatni polet ovom inovativnom programu!

Rok za podnošenje onlajn prijave je sreda, 20. jul 2022. godine, do 23:59 časova.

Program „Pokret polet” je pokrenut sa namerom da unapredi i podrži reformu javnih politika u procesu priključivanja Evropskoj uniji, pružajući finansijsku i ekspertsku podršku organizacijama civilnog društva da argumentovano zagovaraju za promene koje doprinose socio-ekonomskom razvoju. U okviru ekspertske podrške, program na inovativan način uključuje i mlade – politikologe, ekonomiste, pravnike i druge – koji žele da steknu praksu u istraživanju i kreiranju predloga praktičnih politika i time doprinesu razvoju svojih zajednica.

Više o tome ko može da se prijavi, šta program sve obuhvata, koji je temarski okvir konkursa, možete pronaći na sledećem LINK-u.

Ovaj trogodišnji program javnog zagovaranja u zajednici, program Pokret Polet finansira Evropska unija – EU u Srbiji, a sprovodi Trag fondacija u partnerstvu sa Centar za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicija za razvoj solidarne ekonomije.