Globalni podkast za promociju inovatora sa Balkana – Fusing Futures: Light Them Up

Beogradska otvorena škola (BOŠ) je odlučila da pokrene audio podkast pod nazivom Fusing Futures: Light Them Up. Kako objašnjavaju, ciljna grupa su im mladi ljudi koje interesuje proniciljiv sadržaj i digitalna rešenja koja kreiraju nova tržišta. Sadržaj podkasta je okrenut globalu i biće na engleskom jeziku, a promovisaće inovatore sa Balkana i, istovremeno, podsticati mlade da učestvuju u unapređivanju svojih lokalnih zajednica.

U prvoj sezoni istraživaće uticaj razvoja tehnologije na klimatske promene. Neka od pitanja kojim će se baviti je da li nam je tehnologija saveznik ili ne u smanjivanju posledica klimatskih promena; uobličavanje poslovnih strategija kako bi postale odgovornije prema životnoj sredini; uticaj fintech-a na klimatske promene; (neočekivana) digitalizacija usluga (npr. sistem održavanja aparata za gašenje požara) i druga.

Strukturalno, podkast će biti podeljen na sezone od osam epizoda u trajanju od po 20 minuta. Svaka epizoda će se sastojati iz dva dela: razgovora o globalnom uticaju određene teme i o praktičnim rešenjima na kojima saradnici podkasta rade.

BOŠ među svojim alumnistima trenutno ima 1.269 osoba i upravo odatle će se tražiti gosti za svaku epizodu. Kako svi oni imaju veoma različite poslovne pozadine i sfere interesovanja, pritom su i aktivni članovi zajednica u regionu, njihovi uglovi bi trebalo da dodaju veliku vrednost sadržaju podkasta.

Prva epizoda bi trebalo da bude objavljena već ove nedelje, a čitava sezona će biti dostupna od februara do maja 2020. godine na velikim podkast platformama kao što su iTunes, Google Podcasts, Spotify i Stitcher. Sadržaj će biti distribuisan i preko platforme Sounder, koji je zamišljen kao pomoć kreatorima u čitavom procesu – hostingu, transkripciji, distribuciji, monetizaciji i merenju. Najnovije vesti možete dobiti preko društvenih mreža: Facebook – Beogradskaotvorenaškola; Instagram – @bos_podcast_fusingfutures; Twitter – @fusingfutures.

 

Vest preuzeta sa zvaničnog vebsjata StartIT na linku .