Forum socijalnih inovacija „širi dobar uticaj”

Pod sloganom „Širi dobar uticaj” (Impact Forward), međunarodna konferencija Forum socijalnih inovacija okupiće 15. juna u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu socijalne inovatore, socijalne preduzetnike, mlade preduzetnike, organizacije, kompanije i predstavnike međunarodnih organizacija sa ciljem da ujedini njihove ideje i energiju i stvori prostor za još veći uticaj i dalji razvoj socijalne ekonomije.

Smatrajući da je došlo vreme da socijalna ekonomija postane deo zvanične i vidljive politike vlada Zapadnog Balkana i regionalnih tela, predstavnici OCD iz regiona, a među njima i Koalicija za razvoj solidarne ekonomije, potpisaće i lansirati „Deklaraciju civilnog društva Zapadnog Balkana o socijalnoj ekonomiji”.

Pre potpisivanja „Deklaracije”, biće održana i panel sesija „Evropski akcioni plan za socijalnu ekonomiju” posvećen najnovijim trendovima u oblasti socijalne ekonomije na nivou EU, na kojoj će učestvovati i direktorka Koalicije za razvoj solidarne ekonomije, Dina Rakin.

Kao i ranijih godina, ovo izdanje SIF-a priredilo je Sajam socijalnih preduzeća u okviru kog će jedanaest preduzeća predstaviti gostima svoje proizvode i usluge, porazgovarati sa zainteresovanim posetiocima o svom poslovanju i društvenim problemima koje rešavaju i eventualno započeti neka nova partnerstva.

Više o događaju, kao i celokupnu agendu možete pronaći na sledećem LINK-u.