Evropski samit socijalne ekonomije (EUSES), 26 – 27. maj

Ovogodišnji Evropski samit socijane ekonomije 2021 (EUSES) održaće se 26. i 27. maja u organizaciji Evropske komisije i grada Menhajma. Cilj konferencije je da dodatno podrži razvoj solidarne ekonomije u Evropi i istakne njen doprinos ekonomskom razvoju, socijalnoj inkluziji i zelenim i digitalnim tranzicijama.

Pozivamo vas na nekoliko panela i okruglih stolova na temu solidarne ekonomije u našem regionu.

Prvi panel Social Entrepreneurship in the Western Balkans: ways to open the fast track to sustainable development , održaće se 26. maja u 10 časova. Fokus panela biće na istraživanju pristupa podrške i razvoja socijalnih preduzeća u regionu, a jedna od učesnica sesije biće programska menadžerka Smart Kolektiva, Ivana Stančić.

Drugi panel „Investing for Impact in Central and Eastern Europe“, održaće se 27. maja u 10 časova. Na panelu će jedan od učesnika biti direktor Smart Kolektiva Neven Marinović, a tokom sesije ključni stručnjaci za socijalna ulaganja iz CIE regiona će istaknuti konkretne korake za uključivanje potencijalnih privatnih i institucionalnih socijalnih investitora u razvoj povoljnijeg ekosistema za socijalna ulaganja u regionu.  

Panel “SSE in South East Europe: perspectives for cooperation and development from meso-level organisations in the region“ održaće se 27. maja u 15 časova, u organizaciji Diesis mreže. Na ovom panelu pored brojnih eksperata za socijalnu ekonomiju iz regiona, učestvovaće i naša direktorka – Dina Rakin. Na ovom panelu biće predstavljene perspektive za saradnju i razvoj organizacija na mezo-nivou u regionu – napredak nakon COVID-19, postavljanje temelja za održivu ekonomiju koja radi za ljude i od ljudi i obnavljanje socijalnih veza.

Paneli će biti održani na engleskom jeziku. Više informacija o događajima i link za prijavu možete pronaći ovde.