CDOP-RuralHub

O NAMA

Udruženje Centar za društveno odgovorno poslovanje osnovano je 2010. godine sa ciljem aktivnog podržavanja društveno odgovornih ideja i pojedinaca, kroz edukativne i razvojne programe, a sa vizijom stvaranja društveno odgovornog okruženja koje unapređuje kvalitet života. CDOP je pokrenuo Rural Hub u selu Vrmdža-Sokobanja kao coworking prostor i edukativni kompleks koji koristi lokalne resurse, brine se o očuvanju tradicije i prirode, te doprinosi rešavanju socijalnih ptianja – povećanje životnog standarda i zaustavljanje migracije sa sela, naročito mladih. Resurse Rural Huba koriste najviše domaći preduzetnici i eksperti, ali i profesionalci iz inostranstva.

ŠTA PROIZVODIMO?

Rural Hub/CDOP pruža usluge: 1. Korišćenja radnog prostora za pojedince i timove u prirodnom okruženju sela Vrmdža, nadomak planine Rtanj i Sokobanje; 2. Mentorske podrške pojedincima i timovima, razvoj specifičnih znanja i ekspertize; 3. Korišćenja prostora za različite formalne i neformalne sastanke, obuke, radionice i učenje kroz rad; 4. Podršku različitim društveno odgovornim dešavanjima i aktivnostima od značaja za zajednicu – konsultantske usluge.

KAKO DOPRINOSIMO DRUŠTVU?

Društveni uticaj Rural Hub-a ogleda se u promociji društveno odgovornih ekonomskih aktivnosti u zajednici u cilju zaustavljanja migracija sa sela i promociji upotrebe lokalnih resursa u cilju lokalnog razvoja. Dodatno, Rural Hub nudi usluge edukacije u različitim segmentima koje promovišu odgovorno poslovanje, cirkularnu ekonomiju i eko i socijalno preduzetništvo. Pored prostora i vremena za rad i razvoj pojedinaca i timova, Rural Hub stvara aktivnosti kvalitetnog sadržaja uz korišćenje lokalnih resursa malog ruralnog područja (hrana, usluge smeštaja, zanatski radovi itd) u cilju podsticanja malih porodičnih biznisa i ostvarivanja uslova za zaustavljanej migracije sa sela.

U skladu sa kojim ciljevima održivog razvoja poslujemo:

4. Kvalitetno obrazovanje; 11. Održivi gradovi i zajednice; 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja