Održana Donatorska konferencija o socijalnom preduzetništvu Održana Donatorska konferencija o socijalnom preduzetništvu
Održana Donatorska konferencija o socijalnom preduzetništvu
Testiranje globalne metodologije o socijalnom preduzetništvu Testiranje globalne metodologije o socijalnom preduzetništvu
Testiranje globalne metodologije o socijalnom preduzetništvu
KoRSE  na Letnjoj školi društvene angažovanosti i demokratije KoRSE na Letnjoj školi društvene angažovanosti i demokratije
KoRSE na Letnjoj školi društvene angažovanosti i demokratije
Priznanje Bio Idea sapunima Priznanje Bio Idea sapunima
Priznanje Bio Idea sapunima
Predstavljena Mapa ekosistema socijalne i solidarrne ekonomije u Srbiji Predstavljena Mapa ekosistema socijalne i solidarrne ekonomije u Srbiji
Predstavljena Mapa ekosistema socijalne i solidarrne ekonomije u Srbiji
manufacture

Kontinuirano ažurirana baza podataka o SP u Srbiji

Jedini registar socijalnih preduzeća u Srbiji. Namenjena je javnim institucijama, privatnom sektoru, istraživačima i javnosti. Predstavljeni podaci socijalnih preduzeća omogućavaju uvid u polje i opseg njihovog društvenog i ekonomskog uticaja.

sketch

Najkvalitetniji istraživački proizvodi

Zagovaračke aktivnosti potkrepljujemo istraživačkim proizvodima, insistirajući na procesim donošenja odluka zasnovanih na činjenicama. Proizvodimo godišnje izveštaj o razvoju sektora (izveštaj ESEM-a), studije politike, informativni listovi, studije tržišta, izveštaji o društvenom uticaju, itd.).

communities

Razvoj, fasilitacija i vođenje procesa zagovaranja

Uspešan proces zagovaranja je utemeljen na činjenicama i na direktnom učešću onih na koje se politike odnose. Obezbeđujemo i koristimo alate koji osiguravaju transparentnost procesa zagovaranja, saradnju svih zaintereosvanih strana i održivost i adaptabilnost predloženih rešenja praktične politike.

graduation-cap

Edukacija

Za potpuno etabliranje praksi socijalne i solidarne ekonomije, izgradnja kapaciteta svih aktera u ekosistemu je od presudne važnosti. Fokusiramo se na javne institucije, civilni sektor i praktičare socijalne i solidarne ekonomije. Nudimo izrade vodiča, kurikuluma i edukcaije o programima nefinansijske podrške, održivim sistemima javnih nabavki i drugo.

promotion

Dinamične javne kampanje

Naše kampanje dosežu do svih građana. Poruke prilagođavamo publici. Inoviramo pristup Komuniciramo primerima, jezikom koji je jasan svima. Poruke su prožete vrednostmai solidarnosti, različitosti, otvorenosti, zajedništva.

KoRSE Blog

KoRSE blog je mesto infromisanja i učenja o socijalnom preduzetništvu i solidarnoj ekonomiji u Srbiji i svetu. Promovišemo model poslovanja koje brine o zajednici i doprinosi rešavanju socijalno-ekonomskih, odnosno razvojnih izazova. Pored edukativnih postova, iz prve ruke prenosimo priče uspešnih socijalnih preduzetnika i preduzetnica u Srbiji.

KoRSE Programi

Nakon višegodišnjeg iskustva u izučavanju, promociji i zagovaranju socijalnog preduzetništva i socijalne i solidarne ekonomije u Srbiji, sistematizovali smo znanje i iskustvo i pretočili ga u programe podrške za razvoj socijalnog preduzetništva, a u cilju davanja doprinosa postizanju održivog razvoja u Srbiji.

KoRSE Baza socijalnih preduzeća

Jedinstvena baza socijalnih preduzeća u Srbiji sa svim potrebnim informacijama o njima.

Najnovije vesti

Partneri i donatori

erasmus+
logo
Pulse-SOS-Group-RVB-Orange-1